Ege Postası
Geri

AK Partili Hızal Başkan Sandal’a sordu: Mecliste ‘Ankara ve ödenek’ gerginliği 

Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimine AK Partili meclis üyesi Özgür Hızal’ın, , Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın CHP’li meclis üyeleri ve CHP Bayraklı ilçe örgütüyle Mayıs ayında gerçekleştirdiği Ankara ziyaretine ilişkin sorusu damgasını vurdu. Gezinin ödeneklerinin nereden karşılandığını soran Hızal’ın sorusu yanıtsız kalırken meclisi yöneten Meclis Birinci Başkan Vekili İrfan Önal’ın söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş’a söz hakkı vermemesiyle mecliste gerginlik yaşandı.
AK Partili Hızal Başkan Sandal’a sordu: Mecliste ‘Ankara ve ödenek’ gerginliği 
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Temmuz 2022 Salı 18:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili İrfan Önal idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın CHP’li meclis üyeleri ve CHP Bayraklı ilçe örgütüyle geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Ankara ziyaretine ilişkin AK Partili meclis üyesi Özgür Hızal’ın sorduğu soru kısa süreli gerginliğe neden oldu. 

Oturumda 1/1000 Ölçekli Adalet ve Manavkuyu Mahalleleri Uygulama İmar Planı Revizyonuna ilişkin vatandaşlar tarafından yapılan itirazlar gündeme geldi.

Planlara yapılan TMMOB ve TEİAŞ’ın da aralarında bulunduğu 62 itiraz, İmar Komisyonu ve Hukuk Komisyonuna havale edildi. 

AKTAŞ: İTİRAZLAR NEDEN YAPILDI?

İtirazlara ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “İki meclistir  imar planlarına gelen itirazlar 187 oldu. Bunlardan 1 tanesi şehir plancıları odası 2 tanesi de TEİAŞ’tan. Bu itirazlar ne için yapıldığını açıklar mısınız? Bu meclisi izleyen yüzlerce insan var. Onlar komisyonda görüşülecek konuları bilmeyecek” ifadelerini kullandı.

HIZAL: SAYIN SANDAL KENDİ CEBİNDEN Mİ KARŞILADI?

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili meclis üyesi Hızal, Ankara ziyaretinin ödeneğinin nereden karşılandığına ilişkin soru sordu ve “Esasında serdar Bey olsaydı sorularımı kendisine yöneltecektim. Biz her ay iki meclis yapıyoruz. Bugün çok ilginç bir meclis yaşıyoruz. İyi ki Adalet ve Manavkuyu mahallesi planlarına itiraz eden vatandaşlarımız var önümüzde bir gündem var. Yoksa o da olmayacaktı. Buradan baktığımızda Bayraklı Belediyesi’nin çalışma performansının ne kadar zayıf ve düşük olduğunu görüyoruz. Sanırım Mayıs ayında Sayın Serdar Sandal Başkanlığında CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız ve CHP ilçe teşkilatıyla Ankara’ya bir ziyaret düzenlediniz. Benim sormak istediğim konu şu: Bu programın ulaşım vb. giderlerini Sayın Sandal kendi cebinden mi karşıladı? Ya da meclis üyesi arkadaşlarımız kendi ceplerinden mi karşıladılar? Ya da bu programın giderlerini karşılamak için belediyenin özel kalem giderlerinden yurtiçi görev yolluğu çıkarılıp o mu verildi? Bununla ilgili ödeme yapıldı mı? Yoksa bu ödemelerle ilgi belge imzalatılmayıp başka şeyler mi yapıldı? Eğer bir bürokrat arkadaşımız biliyorsa hemen şimdi yanıt versin. Yoksa Sayın Sandal bir sonraki mecliste ya da başka bir platformda yanıt verebilir” dedi.

ÖNAL: KİMSEYE İZAHAT VERMEK ZORUNDA DEĞİLİZ

Hızal’ın sözlerine yanıt veren Önal, “Siz ziyaretin bir kısmını görmüşünüz. Biz meclis üyeleri olarak başkanımızla birçok yere gidebiliriz siz de gelebilirsiniz Keza siz de sizi belediyenin çalışmalarını yapmak üzere davet ettiğimizde nerede buluşup görüşeceğiz gibi gayri ciddi tavırlarda bulundunuz. Anıtkabir’e yapılan ziyaretten sonra partimizin genel merkezine gidilir. Onunla ilgili de kimseye izahat vermek zorunda değiliz” ifadelerini kullandı.

Önal’ın sözlerinin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş söz istemesine rağmen kendisine söz hakkı vermeyip oturumu kapatması ise mecliste kısa süreli gerginliğe neden oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası